V souladu s požadavky normy ČSN EN ISO 9001 je od roku 2004 v naší společnosti vytvořen, dokumentován, uplatňován a udržován systém managementu kvality a je neustále zlepšována jeho efektivnost. Systém je uplatněn na všechny organizační útvary společnosti v rámci definovaných procesů a činností. Není uplatněn prvek normy 7.3 “Návrh a vývoj”, protože společnost nevyvíjí žádné nové výrobky.
Systém je podrobně popsán v “Příručce kvality” a v dalších řízených dokumentech, je stanovena “Politika kvality” a každoročně vyhlašovány “Cíle kvality”. Pravidelně ročně je systém na všech úrovních auditován zda je vhodně, přiměřeně a efektivně nastaven.
Naše společnost je orientována na kvalitu, pružnost a rychlost služeb tak, abychom mohli co nejefektivněji reagovat na požadavky trhu. Zákazník a uspokojování jeho požadavků, přání a potřeb je vždy na prvním místě. Velmi důležitou úlohu v komunikaci se zákazníkem představuje zpětná vazba.
Základem činnosti každého zaměstnance je systém kvality podle normy ČSN EN ISO 9001. V praxi to znamená, že každý zaměstnanec společnosti je osobně zodpovědný za svůj pracovní výsledek a je povinen svou činností aktivně přispívat ke stálému zlepšování prosperity společnosti nejen v oblasti zabezpečování kvality produktů a služeb, ale ve všech činnostech, které vedou k dobrému jménu společnosti u zákazníků a ve svém okolí.
Systém byl zaveden a je pravidelně kontrolován společností BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r. o.
HACCP je akronym pro „Hazard Analysis and Critical Control Points“, tedy v českém překladu analýzu nebezpečí a kritické kontrolní body. Jedná se o systém preventivních opatření, která slouží k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během činností souvisejících s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli. Systém HACCP udává jaké prostředky a postupy jsou nezbytné k předcházení nebezpečí, která ohrožují zdraví konzumenta ještě před tím, než se vůbec mohou projevit.
Direktiva o hygieně a potravinách ze dne 14.6.1993, která byla přijata zeměmi Evropské unie pod značkou 93/43/ EEC, stanovuje, jakými organizačními postupy zajistí kompetentní orgány členských zemí EU kontrolu výrobních postupů při zpracování potravin, včetně poživatin do těchto zemí dovážených. Výslovně je uložena povinnost inspekčních návštěv všech potravinářských budov a provozů ve frekvencích, které odpovídají rizikům spojených s těmito provozy, aby bylo zaručeno, že na trh se dostanou pouze potraviny neškodné pro zdraví člověka. Jednou z hlavních zásad uvedených v direktivě, je povinnost dodržování principů, obecně známých jako HACCP.
Pro zavedení tohoto systému byl formulován postup, který zahrnuje 7 základních principů:
provedení analýzy nebezpečí – jedná se o biologický, chemický nebo fyzikální činitel v potravinách nebo pokrmech, který může porušit jejich zdravotní nezávadnost
stanovení kritických bodů – stanovují se odděleně pro jednotlivé druhy výrobků – jedná se o technologické úseky, postupy nebo operace v procesu výroby, distribuce a prodeje, ve kterých je nejvyšší riziko porušení zdravotní nezávadnosti výrobku
stanovení znaků a kritických mezí v rozhodných bodech
vymezení systému sledování v rozhodných bodech
stanovení nápravných opatření pro každý rozhodný bod
zavedení ověřovacích postupů
zavedení evidence a dokumentace
Bez stanovení a kontroly rozhodných bodů nelze potraviny a pokrmy vyrábět a uvádět do oběhu.
Správně zařízený a fungující systém kritických bodů v prvé řadě snižuje riziko ohrožení zdraví spotřebitele a zároveň chrání výrobce nebo prodejce v případě vymáhání náhrad za poškození na zdraví. Vhodně zavedená dokumentace systému HACCP prokazuje dodržování právních předpisů a tím i minimalizaci sankcí ze strany orgánů státního dozoru.
Ze strany činnosti DDD se nejedná o celkový systém HACCP, ale převážně o chemický boj se škůdci na kritických místech – v rámci systému HACCP se jedná o:
pravidelný servis deratizace a desinsekce
harmonogram asanačních prací
seznam schválených přípravků a evidence kompletní legislativy vztahující se k činnosti deratizace, desinsekce a desinfekce
evidence agendy v provozovně ve speciální složce, která je k dispozici případným auditům či státním dozorovým orgánům
Odborná způsobilost firmy DESINSEKTA, s.r.o. k provádění hygienických služeb spočívá v mnohaletých zkušenostech našich zaměstnanců v terénu a ve stovkách spokojených zákazníků na území České republiky.
Firma byla založena v roce 1990. Většina pracovníků z managementu i technických pracovníků čerpá ze zkušeností mnohaleté práce v oboru DDD i před založením firmy DESINSEKTA. Jednatel společnosti je držitelem mistrovského diplomu v oboru DDD.
Také je členem Evropské asociace CEPA (Konfederace evropských asociací ochrany proti škůdcům se sídlem v Bruselu).
Firma je členem Sdružení pracovníků DDD na území České republiky a jednatel společnosti byl zvolen členem výboru Sdružení pracovníků DDD.
Zajišťujeme zavedení systému vyhodnocení kritických bodů v souladu s normami HACCP.
Naši špičkově vyškolení pracovníci disponují odbornou specializací, absolvovanou praxí, poviným průběžným vzděláváním, ale také bystrým úsudkem, osobní angažovaností, zodpovědností a důslednou pečlivostí.
kromě odborných živnostenských listů a koncesních listin jako jsou:
ŽL Specializované DDD
ŽL Nakládání s odpady
ŽL Ošetřování rostlin
KL Silniční a motorová doprava nákladní a další
disponujeme také:
Certifikátem jakosti
Osvědčením o odborné způsobilosti