Inspekce zavírá provozovny
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zveřejňuje na svých stránkách provozovny uzavřené z důvodu neúnosného stavu hygieny.
Od konce března se tak jedná o více než 130 uzavřených restaurací, pivnic a potravinových prodejen.
Nejčastějšími závadami uváděnými Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI) jsou:
- zjištěný okus potravin různými škůdci
- nalezen myší trus ve skladovaných potravinách
- mnohdy také tlející těla hlodavců pod pulty, za kávovarem, apod.
- nedostatečné zabezpečení skladovaných potravin před vnikem hlodavců a hmyzu
- špína na podlahách a na pultech určených k manipulaci potravin
- velmi významně zanednaná očista kuchyňského nádobí a náčiní
- plíseň na zdech, padající omítky a rozpadající se obkladový segment
- stavební a hygienické závady
- provozovny bez přístupu teplé vody k mytí nádobí, rukou, apod.
Fotodokumentace pořízená SZPI
Seznam některých naposledy uzavřených provozoven:
DOMITA obchod, Milevsko |
Ondřej Kuchař, Mimoň Ngat Nguyen Van, Praha Troja Lenka Neugebauerová, Rychnov n.K. Vojtěch Wotřel, restaurace, Nad Lávkou Praha Aleš Hrdina, restaurace Uhelný trh,Praha AngPhuNguyen, restaurace Žitná Praha LVK group, pivnice Nový Bor Petr Mudroch, potraviny Seč Stanislav Šálek, restaurace Strakonice Vladimír Piskáček, Ústí nad Labem Jana Žloutková, zmrzlina Jablonec n.Nisou Jiří Matějíčný, pivnice Most Shuije Ye, restaurace Havlíčkův Brod Jan Paukert, lahůdkářství Národní, Praha Thi Quynh Phuong Hoang, Klatovská tř.Plzeň |
Zdroj web Státní zemědělská a potravinářská inspekce