SZPI pokutuje a uzavírá
Každá třetí z 10 000 kontrolovaných zařízení společného stravování (restaruace, pivnice, cukrárny, čerpací stanice,..) v loňském roce 2016, porušuje právní předpisy základních hygienických pravidel pro tato zařízení.
Pro jaké nedostatky jsou zařízení pokutována a uzavírána ?
- nezvládnutí základních hygienických pravidel dle právních předpisů
- dlouhodobá rezignace na úklid
- nezvládnutí odpadového hospodářství
- rizikový technický stav zařízení
- absence přívodu teplé vody v provozovně
Ve většině podniků byly nalezeny pozůstatky exkrementů hlodavců a uhynulá těla hmyzu jako je Rus domácí.
Nepodceňujte tedy DDD zajištění vašeho podniku, které vás může na všechny tyto nedostatky upozornit a pomoci k jejich zvládnutí.
DERATIZACE DESINSEKCE DESINFEKCE
zdroj : SZPI (http://www.szpi.gov.cz/clanek/kontroly-restauraci-2016-tretina-provozovatelu-nadale-neprijatelne-chybuje.aspx)